Home > Veckorapport v.15

Veckorapport v.15

OMX30 föll ca 2,2 procent under veckan till 1124 och har därmed etablerat sig kring 1120-nivån som tidigare agerat en viktig nivå. Bland de svenska aktier jag bevakar har vi sett AstraZeneca brutit över den fallande trendkanalens tak. Detta är en indikation om att botten är nådd och en köpsignal effektuerades under veckan. Hexagon har fortsatt falla efter det falska utbrottet, Swedbank fortsätter etablera sig högre och befinner sig i en starkt stigande trend med samtliga glidande medelvärden sorterade i rätt ordning. Boliden har fallit 4,5 procent under veckan, och vi kan konstatera att kopparprisets nedgång under veckan varit en drivkraft bakom prisfallet i aktien.

På råvarumarknaden passerade guldet All Time High under fredagen efter spekulationer om att skuldkrisen i Europa kommer att förvärras. Silvret fortsätter trenda starkt uppåt och oljan korrigerade ner under veckan. Kopparn har påbörjat en konsolideringsfas. Metallen fortsatte falla under fredagen efter att produktionen i Kina klättrade till ett rekord vilket spädde på oron för att efterfrågan kommer att minska i landet allteftersom regeringen stramar åt för att stävja inflationen. 

På valutamarknaden fortsatte svenska kronan förstärkas mot den amerikanska dollarn under veckan och amerikanska dollarn tappade även mot JPY.

USA (S&P 500)
S&P 500 inledde börsveckan med att falla under måndagen och tisdagen. Efter onsdagens doji formation testade index av den psykologiskt viktiga 1300-nivån under torsdagen. Det misslyckade utbrottet stärkte köparna och bildade en positivt kursstapel för uppgång. Under fredagen fortsatte kursen upp och noterades 1320 vid stängningen. 1328-1333 är nivån som index måste återta för att vi på nytt skall kunna dra ut linjerna på uppsidan.
Sverige (OMXS30)
OMXS30 inledde börsveckan med att testa av 1157-nivån men föll tillbaka strax innan. Därefter tog säljarna över dominansen och punkterade 1144 samt 1135.  Index noteras i dagsläget strax ovanför 1120-nivån som tidigare agerat en viktig nivå. Etablerar sig kursen nedanför 1120-nivån så har vi nya säljsignaler på plats. Veckans nedgången kan ses som en normal korrigering och sker ingen etablering under 1120 är sannolikheten stor för en snabb motreaktion.
Tyskland (DAX)
DAX hade mer skvalpig handel i jämförelse med OMXS30. Index var ner och testade 7090-nivån, men säljarna hade inte tillräckligt med självförtroende att forcera stödet. Därefter återhämtade sig index och slutade fredagen ovanför nollstrecket. Sentimentet är positivt och kursen befinner sig ovanför samtliga medelvärden. Närmaste motstånd på ovansidan är 7243 och därefter har vi 7360 innan årshögsta på 7445.
Guld (GC)
Guldet har som de flesta säkert uppmärksammat fortsatt sin resa och har under veckan fortsatt noterat rekordhöga nivåer. Kursstaplarna befinner sig ovanför samtliga glidande medelvärden som är sorterade i rätt ordning, vilket säger oss att trenden uppåt är stark. Köp i dagsläget är dock inte att rekommendera eftersom vi köper dyrt högt upp i trenden. Att köpa på en rekyl ner är istället att föredra. Den starkaste stödnivån på nedsidan finner vi vid 1145-1448.
Vete (ZW)
Vetet har haft ett ordentligt nedställ under veckan. Råvaran bildade en botten i mitten av mars och kursen har därefter rekylerat mot den fallande trenden de senaste veckorna. En ny högre topp ovan 837 innebär att råvaran får ett trendskifte och först då kan långa positioner komma att bli aktuella. Innan dess fortsätter vi navigera efter nedgång eftersom kursen punkterat samtliga medelvärden, vilket påverkat sentimentet negativt.
Koppar (HG)
Kopparn har påbörjat en konsolideringsfas efter att tidigare befunnit sig i en fallande trend. Veckans nedgång innebär en notering strax ovanför stödnivån 4,22. Sentimentet är negativt och en etablering nedanför 4,22 skulle innebära att sentimentet försvagas ytterliggare. På ovansidan är det först och främst 4,46 som utgör en viktig nivå.
USD/SEK
USD/SEK har noterat lägre bottnar sedan årsskiftet, vilket innebär att dollarn har försvagats mot den svenska kronan. 6,24 har tidigare utgjort en viktig nivå på nedsidan. I diagrammet ser vi tydligt vikten av att sälja på rekyl istället för att sälja billigt långt ner i trenden. Vi fortsätter navigera efter nedgång så länge som inte motsatsen visas i prisgrafen. Närmaste nivå på ovansidan utgörs av MA-20 som tidigare agerat viktigt motstånd.
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.