Home > Veckorapport v.16

Veckorapport v.16

Bland de svenska aktier jag bevakar fortsätter Aliance Oil sin konsolideringsfas, Astra Zeneca har punkterat taket i den fallande trenden, Atlas Copco testade årshögsta och Hexagon har klättrat mot årshögsta under veckan. Lundin Petroleum studsade upp vid stödområdet, Sandvik har brutit ovan motståndet, SKF avancerade mot årshögsta och SSAB har bildat en högre botten. Volvo är snart vid ett psykologiskt motstånd, Niscayah har etablerat sig ovan MA-20 och MA-50 och ORC Software har närmat sig en sälj setup.

Riksbanken höjde räntan på onsdagen (DN) med 0,25 procentenheter. Räntebanan lämnas oförändrad. Det innebär att Riksbanken räknar med en styrränta på 2,5 procent första kvartalet 2012.

De amerikanska börserna avslutade påskveckan uppåt. Flera rapporter i linje med eller över förväntningarna bidrog till  uppgången. Det råder ingen tvekan om att veckans rally är drivet av de starka rapporterna. Dow är på treårshögsta för att intjäningen är på treårshögsta.

På råvarumarknaden noterade guldet (e24) nya rekordnivåer och jag fortsätter vara positivt inställd till metallen. Även silvret fortsatte upp och befinner sig i en oerhört stark trend upp. Kopparn som är intressant för oss som handlar Boliden vände under veckan upp vid golvet av konsolideringsintervallet.

På valutamarknaden fortsätter dollarn fortsätter tappa (SvD) mot den svenska kronan och amerikanska dollarn tappade även mot JPY.

USA (S&P 500)
S&P 500 steg med ca 2 procent under veckan och har nu närmat sig motståndet 1340. Index har ännu inte återhämtat sig till årshögsta, men den korta trenden är positiv och etableringen ovanför MA-20 och MA-50 påverkar sentimentet positivt. Index har haft en sidledes utveckling bortsett från den kraftiga rekylen i samband med katastrofen i Japan. Ett utbrott ovan 1345 som utgör årshögsta skulle effektuera en köpsignal.
Sverige (OMXS30)
OMXS30 avancerade 3,2 procent till 1441 under påskveckan och har därmed punkterat 1135 som tidigare varit under bevakning. Sentimentet har växlat till positivt och index har under veckan närmat sig motståndet 1157 som utgör tidigare top innan senaste rekylen ned. Därefter siktar vi mot 1183 som utgör årshögsta.
Tyskland (DAX)
DAX klättrade med 4 procent under veckan. Index är nu uppe på 7300 som sammanfaller med noteringen innan den stora rekylen i samband med katastrofen i Japan. Både den långa och den korta trenden är positiv och på ovansidan siktar vi mot 7445. Rekyler ner mot 7100 ses som hälsosamma och så länge som index befinner sig ovan 7100 fortätter vi navigera för uppgång.
Guld (GC)
Guldet har fortsatt stiga under veckan till nya rekordnivåer över 1500-nivån. Avståndet till MA-20 har börjat bli ansträngt och jag förväntar mig att vi kommer få se en rekyl ner inom kort. Denna rekyl effektuerar köpsignal för rekylhahandlare som vill tajma in en position för att sedan rida vidare på trenden uppåt.
Vete (ZW)
Vetet testade motståndet 809 under veckan men köparna hade inte energi nog att punktera nivån. En etablering ovan 809 ger utbrottshandlare köpsignal där stop loss placeras strax under tidigare botten. Nuvarande notering på 800 innebär att vetet etablerat sig ovanför samtliga medelvärden, vilket påverkar sentimentet positivt och vi siktar uppåt.
Koppar (HG)
Kopparn studsade under veckan upp vid golvet av konsolideringsintervallet och noterades på 4,4. Konsolideringen bekräftas av de horisontella kortare medelvärdena. Metallen befinner sig därmed inom begränsningarna och en köpsignal ges vid ett utbrott av taket kring 4,55. På motsvarande sett ges en säljsignal vid en punktering av golvet kring 4,17.
USD/SEK
I början av veckan gjorde dollarn försök att testa MA-50 med kursen lyckades inte fortsatte sedan att falla. Avståndet till MA-20 har ökat och vi kan vänta oss rekyler upp där vi kan passa på att ta nya korta positioner för att fortsätta spekulera om en nedgång. Samtliga medelvärden pekar ner och är sorterade i rätt ordning, vilket ger oss vägledning om att vi ska fortsätta navigera nedåt.
Volatility CBOE (VIX)
VIX som mäter den implicita volatiliteten hos S&P 500-optioner noteras på 14,69, vilket är väldigt lågt. Vi kan tydligt se att rädslan klingat av och att investerarna är väldigt lugna, kanske till och med för lugna.
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto