Home > Veckorapport v.22

Veckorapport v.22

Börsveckan har präglats av slagig handel, statistik som varit sämre än väntat samt en säljsida som fortfarande har dominerat. Veckan avslutades med en ordentlig kalldusch efter att den amerikanska sysselsättningsrapporten visat sig vara sämre än väntat. Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 54.000 personer i maj. Arbetslösheten var 9,1 procent, jämfört med 9,0 procent månaden före.

Bland de svenska aktier jag bevakar fick vi en säljsignal i H&M, där aktien föll igenom stödet 230 kr. SKF B har etablerat ett trendbrott och jag återkommer med en analys under helgen. Swedbank har återigen fallit under stödnivån 113 kr efter att ha inlett sin konsolideringsfas.

* I veckorapporterna använder vi oss av veckodiagram för att få en översikt på ett längre tidsperspektiv. I morgonrapporterna använder vi istället dagsdiagram i våra analyser.

Sverige (OMXS30)
OMXS30 befinner sig fortfarande under den stigande trendlinjen i bifogat veckodiagram. Trendlinjen agerade viktigt stöd under 2010 och under 2011 utgjorde trendlinjen motstånd på ovansidan. Våra förhoppningar om att index skulle utmana toppen 1175 uteblev och index stängde veckan under MA-20. Värt att notera är att momentum fortfarande är stigande.
USA (S&P 500)
I det amerikanska indexet S&P 500 har ett flertal varningstecken fallit på plats. Index nådde inte upp till trendlinjen i början av månaden och vi har negativa divergenser i MACD. Veckans stängning skedde långt under den nedre trendlinjen som tidigare agerat viktigt stöd. En fortsatt fallande dollar kan kortsiktigt stimulera aktiemarknaden, men det finns ett flertal orosmoln.
Guld (GC)
Guldet fortsätter sin resa uppåt. Således bildade veckans handel en doji formation som indikerar obeslutsamhet. Samtliga glidande medelvärden är sorterade i rätt ordning och pekar upp. Detta säger oss att trenden är starkt stigande och alla nedslag mot 1430 tolkas som rekyler i en uppåtgående marknad. Jag är fortsatt bullish.
Silver (SI)
Silver som är den mest spekulativa metallen i dagsläget noterade ett negativt utfall under veckan. Säljarna testade av trendlinjen under veckan, men någon etablering under stödnivån uteblev. Inför den kommande veckan bevakas trendlinjen som en avgörande nivå på nedsidan och jag återkommer i morgonrapporterna med fler nivåer som bör uppmärksammas.
Koppar (HG)
Kopparn befinner sig i en uppåtgående trend och metallen har rekylerat ner mot den stigande trendlinjen. Köpsidan återtog kontrollen efter att en doji formation bildats. Därefter fick vi uppgång två veckor i rad för att sedan backa under den senaste veckan. Etableras kursen under trendlinjen faller varningssignaler på plats och vi navigerar efter nedgång.
USD/SEK
USD/SEK föll under veckan och närmar sig botten kring 6-nivån. Alla glidande medelvärden är sorterade i rätt ordning och pekar ner. Detta säger oss att valutaparet befinner sig i en starkt fallande trend och vår skyldighet i en trendföljande strategi är att navigera efter fortsatt nedgång tills motsatsen visas i veckodiagrammet.
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto