Home > Veckorapport v.23

Veckorapport v.23

Under veckan aviserades att det förmodligen inte kommer ske någon förlängning av QE-programmet. Spekulationer har präglat marknaden ett tag och nog fanns det säkert en och annan som hoppades på att FED skulle skulle fortsätta stimulera marknaden. Aviseringen fick den stimulansberoende marknaden att backa.

De amerikanska indexen föll 6 dagar i rad, vilket är den längsta förlusttrenden sedan juli 2008. Ser vi till ett längre perspektiv i  veckodiagrammet nedan för S&P 500 kan vi konstatera att index har backat de senaste 6 veckorna.

Utöver detta har makro och och Grekland fortsatt varit i fokus. En viss lättnad på marknaden syntes när det blev klart att IMF, EU och ECB sannolikt accepterar de av landet föreslagna besparingar.

I veckan samlades OPEC-ledarna för att besluta om produktionskvoter. Beslutet uteblev och efter avsaknaden av beslut från Opec på onsdagen kom uppgifter från Saudiarabien på fredagen om att landet kommer att höja oljeproduktionen till 10 miljoner fat per dag i juli.

Bland de svenska aktierna jag bevakar fick vi ett flertal säljsignalar då trenden i börsklimatet OMXS30 varit fallande. Hennes & Mauritz har fallit 5,4 procent sedan kursen vände ner vid trendlinjen. SKF och Atlas Copco har bekräftat trendskiften. SKF stängde veckan under det glidande medelvärdet på 200 dagar och även Atlas Copco hade en en svag avslutning på börsveckan.

* I veckorapporterna använder vi oss av veckodiagram för att få en översikt på ett längre tidsperspektiv. I morgonrapporterna använder vi istället dagsdiagram i våra analyser.

Sverige (OMXS30)
OMXS30 tyngdes av fortsatt konjunkturoro under veckan och föll igenom ett flertal viktiga nivåer. I det bifogade veckodiagrammet ser vi att index fallit de senaste 3 veckorna, men vi kan konstatera att trenderna på längre sikt är fortsatt stigande. Index ser ut att närma sig stödet 1080 som tidigare agerat en psykologisk nivå. Läs senaste analysen av OMXS30.
USA (S&P 500)
S&P 500 har fallit de senaste 6 veckorna och volatiliteten var hög under veckan. I veckodiagrammet kan vi identifiera en stor symmetrisk triangel där kursen befinner sig strax ovanför stödet. Inför veckan talar mycket för att index kommer söka sig mot trendlinjen som utgör ett kritiskt stödområde, men därefter bör index hitta stöd och återhämta sig.
Guld (GC)
GC 08-11 terminen backade under veckan eftersom vi fick en stor uppgång i dollarn. Guldet noterat i EUR hade däremot en uppgång under veckan. Terminen för guld befinner sig i en starkt stigande trend. Den starka trenden bekräftas av att kursen etableras ovanför samtliga medelvärden. Närmaste stöd på nedsidan utgörs av trendlinjen och på ovansidan har vi hinder vid 1580.
Silver (SI)
Terminen för silver har de senaste veckorna handlats kring det glidande medelvärdet på 20 perioder. Veckans handel bildade reversal formationen Gravstone Doji. Denna formation flaggar för att  momentum avtagit och att säljarna kan ta över kontrollen. Skulle kursen etablera sig under medelvärdet på 20 perioder försvagas sentimentet ytterliggare.
Koppar (HG)
COMEX terminen för koppar backade under veckan. Importen av koppar till Kina, som är största konsument av metallen, sjönk till 254.738 ton under maj. Tekniskt befinner sig metallen i stigande trend och stöd finns vid MA-50 och trendlinjen. Har svårt att tro att metallen faller igenom stödområdena eftersom som den generella tillverkningen i Kina fortfarande expanderar.
Olja (BRN)
Brentoljan ökade under veckan. Efter avsaknaden av beslut från Opec på onsdagen kom uppgifter från Saudiarabien på fredagen om att landet kommer att höja oljeproduktionen till 10 miljoner fat per dag i juli.  Brentoljan stängde veckan strax under motståndet vid 120 dollar. Därovan finner vi hinder som utgörs av den fallande trendlinjen.
USD/SEK
USD/SEK noterade bred uppgång under veckan och satte press på flera råvaror. Vi har fått en tillförlitlig kicker formation som bekräftar det positiva sentimentet. Stängningen ovanför MA-20 kan stärka köparna och utmana trendlinjen. Därovan har vi motstånd vid 6,50.
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.