Home > Vi har en långsam handelsvecka framför oss

Vi har en långsam handelsvecka framför oss

Veckan vi har framför oss är relativt långsam ur ett ekonomiskt perspektiv då inget av de viktigaste datasetten kommer släppas. Detta tillsammans med faktumet att vi officiellt har gått in i sommarhandeln innebär att valutamarknaden behöver mer drivmedel än bara lite vanlig ekonomisk data. Återigen ligger allas uppmärksamhet på den amerikanska aktiemarknaden.

Vad som blir viktigt den här veckan

De viktigaste händelserna på den ekonomiska kalendern sker på måndagen och tisdagen. Veckan inleds med att ordförande Macklem på Bank of Canada talar om deras penningpolitik relaterat till COVID-19, och frågor från allmänheten väntas – investerare som är involverade i CAD-par lär märka ökad instabilitet under frågor- och svar-sessionen.

På tisdag kommer PMI:er för Euro-området släppas. Både data från tillverkning och tjänsteindustrin ger investerare en aning om hur den ekonomiska återhämtningen går i Europa, nu när ekonomierna har öppnat upp. På tal om att öppna upp ekonomierna kommer Storbritannien öppna upp sina restauranger denna vecka. Detta följs noga av myndigheterna för att se hur det påverkar spridningen av viruset.

Ännu mer händer på tisdagen. Det viktigaste denna vecka kommer från Nya Zealand då deras centralbank utannonserar sin officiella ränta. Som alltid när en centralbank ska utannonsera sin penningpolitik kommer vi se instabilitet på valutamarknaden.

Efter tisdag är det inte mycket värt att nämna på den ekonomiska agendan. Fokus kommer därför fortsätta ligga på hur viruset har påverkat världsekonomierna, och igen, den amerikanska aktiemarknaden.

Coronavirus-pandemin fortsatte att spridas under helgen. Två länder ansvarar mest för ökningen, USA och Brasilien, som nu har över en miljon infekterade. Intresset har dock redan skiftat från antalet infekterade till antalet dödsfall, och på denna front ser det bättre ut, åtminstone i form av att en positiv trend kan synas.

USA kommer allt närmare valet till hösten, och vi har redan sett hur Trump försöker få fart på sina fans. Ju närmare vi kommer desto mer sannolikt blir det att aktiemarknaden kommer reagera allt mer på opinionsundersökningarna, och vi kommer även se att detta kommer påverka valutamarknaden.

Förvänta dig en långsam vecka när det kommer till ekonomisk data, men med det sagt innebär det inte att vi inte kommer se volatilitet.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto