Home > Viktiga händelser under årets första NFP-vecka

Viktiga händelser under årets första NFP-vecka

Årets första handelsdag inleddes starkt då den amerikanska dollarn fortsatte att sjunka. Från det ögonblick då marknaderna öppnade idag har dollarn fortsatt nedåt, och nu har USDJPY sjunkit till under 103 och EURUSD fortsätter att stiga.

Detta är veckan då NFP-rapporten kommer, och veckan bör därmed behandlas efter det. Detta är även årets första handelsvecka, och många traders och investerare vill nu ”komma igång igen”, vilket innebär att ny positionering kommer påverka flöden.

Amerikanska aktiemarknader

De amerikanska aktiemarknaderna drev prisförändringarna under den sista delen av 2020. Sedan det amerikanska presidentvalet har dollarn följt aktiemarknaderna med varje steg de har tagit. Förvänta dig samma sak i början av det nya handelsåret då de två tillgångarna (dvs. den amerikanska dollarn och aktiemarknaderna) fortsätter att korrelera.

En ekonomisk kalender för den kommande veckan

Veckan inleds långsamt om man överväger veckans ekonomiska händelser. OPEC-JMCC-möten inleds idag, så vi kan komma att se prisförändringar på oljemarknaden. Utöver det ser det ut att bli en klassisk start på NFP-handelsveckan.

På tisdag kommer ISM Manufacturing PMI. Investerare kommer framförallt fokusera på sysselsättningskomponenten och vad den antyder om ADP och NFP senare under veckan.

En dag senare kommer ADP och FOMC-protokollet driva prisförändringar, tillsammans med fabriksbeställningar i USA och PMI för tjänster i Europa.

Rapporten över arbetslöshetsansökningar på torsdagen blir den sista ledtråden över hur NFP-rapporten kommer se ut när den kommer en dag senare. Vid denna tidpunkt kommer traders veta ifall den amerikanska dollarn har mer utrymme att falla eller om det finns en chans till en möjlig vändning.

En normal NFP-vecka innehåller ofta prisförändringar där dollarn vänder efter de första markandsrörelserna då vi närmar oss fredagens rapport. Om detta blir en sådan vecka återstår att se.

Allt sammantaget har 2021 chansen att skapa signifikanta förändringar på marknaden. Detta stämmer framförallt med tanke på faktumet att det fortfarande finns en hel del som är på semester, så likviditeten är fortsatt tunn.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.