Home > Vilka är Deutsche Banks verkliga vänner i nöden?

Vilka är Deutsche Banks verkliga vänner i nöden?

Kungafamiljen i Qatar och det kinesiska konglomeratet HNA anmäler sig, enligt källor till Bloomberg News.

Både Qatar och HNA är redan nu ett par av bankens största ägare och i den stundande nyemissionen, som ska dra in 8 miljarder euro till Deutsche Bank, kommer de enligt källorna inte bara att teckna sina andelar utan också, om chansen uppstår, öka sitt ägande.

Qatars förre premiärminister, Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al Thani, och landets förre emir, Hamad bin Khalifa Al Thani, uppges överväga att öka sin nuvarande ägarandel på under 10 procent av den tyska banken. Dessutom ska alltså kinesiska HNA, som är Deutsches fjärde största ägare, ha som långsiktigt mål att öka ägandet över dagens 3,04 procent.

Hur stora andelar dessa båda parter kan tänkas vilja ha i slutändan är inte klart.

Deutsche Banks vd John Cryan är för närvarande fullt upptagen med att försäkra sig om aktieägarnas stöd, i syfte att ta död på all eventuell oro över bankens kapitalbuffertar. Bankchefen sade i måndags till Bloomberg TV att en av bankens huvudägare, vars namn han dock inte ville säga, har signalerat en vilja att delta i emissionen. En annan storägare ska däremot, enligt Bloombergs källor, ännu inte ha bestämt sig och kan komma att behöva övertalning.

Den enskilt största ägaren i Deutsche Bank är amerikanska förvaltaren Blackrock, som har ungefär 6 procent av aktierna.

Sedan nyheten kom i fredags om att Deutsche Bank planerar en nyemission som ska ta in 8 miljarder euro har bankens aktie backat med ungefär 10 procent.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto