Home > Analys: Vilken väg väljer Lindab?

Analys: Vilken väg väljer Lindab?

Lindab ligger i ett konsolideringsfas och tar igen sig efter en kraftig uppgång under vintern. Aktien får köpsignal om den stänger över 58 kr och en säljsignal om den stänger under 50 kr. Vi befarar att risken är stor för en säljsignal.

Lindab-aktien har efter en kraftig uppgång från låga nivåer kring 32  i december nu stannat upp. Lindab, som i skrivande stund handlas i 50,35 kr,  ligger nu i ett konsolideringsområde med stöd kring ca 50 kr och motstånd kring ca 58 kr.

Lindab som säljer framförallt till byggnadsindustrin är relativt konjukturkänsligt. Trots det har aktien klarat den senaste tidens börsoro bättre än de flesta andra konjukturkänsliga bolag. Detta har troligen en hel del med att göra att Cread, Sven Hagströmers del av gamla Öresund, ökat sitt innehav och seglat förbi Ratos som störste ägare under den senaste tiden.

Vilket håll ska Lindab bryta ur? Den långa trenden. definierat som lutningen på 200 dagars medeltals kurvan är nedåtriktad. Likaså den korta trenden. Dessutom är det generella börsläget i högsta grad osäkert.

Så risken är stor att Lindab bryter ut på nedsidan och får säljsignaler, men troligen är det  iallafall bäst att avvakta eventuella signaler.

Vi rekommenderar därför att man har en stop loss för aktie innehav i Lindab i det fallet aktien stänger under stödet vid 50 kr. Lindab har sedan i och för sig stöd redan vid 48 kr och 45 kr, men risken är stor att aktien då också letar sig ned till 40 kr eller till och med till ännu lägre nivåer.

Blankar man på en sådan säljsignal rekommenderar vi en stop loss om aktien stänger över 54 kr. Sikta på en nedgång till 40-45 kr. Flytta ner stop lossen allteftersom positionen visar vinst.

Lindab (Dagsdiagram)
Lindab (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.