Home > Virgin Galactics aktiepris: Vad kan vi förvänta oss från Q4-resultatet?

Virgin Galactics aktiepris: Vad kan vi förvänta oss från Q4-resultatet?

Virgin Galactic tillverkar flyg- och rymdfordon och är även involverade i rymdflygningar för forskare och individer i USA. Virgin Galactics aktiepris har stigit med över 100% de senaste 12 månaderna, framförallt efter spekulationer kring testflyg så tidigt som 2021.

När släpper Virgin Galactic resultaträkning för Q4?

Virgin Galactic släpper sin resultatrapport för det fjärde kvartalet 2020 den 25:e februari 2021.

Hur ser marknadens förväntningar på Virgin Galactics resultaträkning ut?

Marknaden förväntar sig en EPS på -1,26 dollar åt en årlig tillväxt på 24,46% under Q4 förra året. Negativa överraskningar här lär väga tungt på aktiepriset, men testflygningarna är ett wild card utöver andra finansiella nyheter nästa vecka. Som alltid fokuserar marknadsdeltagare på de utlåtanden som kommer från företagsledningen.

Virgin Galactics aktie: en teknisk analys

Virgin Galactics tekniska bild visar en möjlig trippeltopp vid 60 dollar. Om man tar en titt tillbaka i historien fungerade 42 dollar-området som en nivå där aktiepriset har hittat resistens, för att senare köra förbi nivån. Negativa överraskningar, antingen från testflygningen eller från resultaträkningen, bör innebära att den tidigare resistensen kan fungera som stöd.

När det kommer till trippeltoppen har tekniska traders ett talesätt som säger att en trippeltopp sällan håller. Detta beror dock på de prisförändringar som följer kort efter det att prisförändringen nekats. Det viktiga här är att 60 dollarsnivån ser ut att vara en övre gräns medan 42 dollarsnivån ser ut att vara en lägre gräns. Brytningar över eller under bör mötas av mer i samma riktning.

Hur ser prognosen ut för Virgin Galactics aktiepris?

Frenesin kring Virgin Galactics aktiepris har mest att göra med den kommande testflytningen snarare än den kommande resultaträkningen. 2021 inleddes med att tre rymdfarkoster från USA, Kina och Förenade Arabemiraten nådde Mars, vilket har lett till ett ökat intresse kring utvecklingarna i denna sfär. Ju mer Virgin Galactic försenar testflygningarna desto större blir besvikelsen. Det kan även mycket väl vara så att testflygningen är prissatt på marknadens nuvarande nivåer, med tanke på att det har skett en 100-procenting ökning de senaste två månaderna.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.