Home > Virkespris når över 1 000 dollar på en blomstrande bostadsmarknad

Virkespris når över 1 000 dollar på en blomstrande bostadsmarknad

Terminspriserna på virke befinner sig i backwardation, vilket antyder att det finns mer potential uppåt, och den blomstrande bostadsmarknaden hjälper sannerligen

Förra fredagen visade siffror från den amerikanska bostadsmarknaden i mars en sektor som stiger

COVID-19-pandemin ledde till ett intressant skifte i konsumtionsbeteende. Befolkningen flyr städerna mot landsbygden. Till följd av det får bostadsmarknaden ett lyft, och enligt fastighetsmäklare säljs husen oftast inte mer än en vecka efter att ha listats på marknaden.

Det bör inte vara en överraskning då att virkespriset har stigit till nästan 1 000 dollar, och terminsmarknaden visar att det kan stiga ännu mer.

Antalet nya bostadsprojekt under 2021 slår förväntningarna

Bostadsmarknaden är viktig i alla ekonomier. Den globala finanskrisen 2008-2009 sattes igång av den amerikanska bostadsmarknaden, vilket inte alla unga investerare känner till.

Den amerikanska bostadsmarknaden stiger åter igen. Fler bygglov gavs ut under mars (1,77 miljoner jämfört med 1,72 miljoner i februari), och det finns troligtvis potential för mer under de kommande månaderna.

Den lokala ekonomin frodas då folk behöver köpa möbler, för att inte tala om allt virke som krävs för att bygga husen. Det bör därför inte vara en överraskning att virkespriset steg under pandemin, och det finns inget tecken på en vändning.

Råvaror köps och säljs på derivatmarknaden, där terminspriset avgörs dagligen av clearinghus. Just nu ligger virkespriset i backwardation, vilket innebär att spot-priset överstiger terminspriset. Detta i sin tur innebär att efterfrågan på tillgången är högre än vad de verksamma kontrakten under de kommande månaderna antyder.

Så länge som trenden på terminspriset inte förändras bör även virkespriserna stiga.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.