Home > Vita Huset ser inget läge för samtal med Nordkorea.

Vita Huset ser inget läge för samtal med Nordkorea.

Vita huset uppgav på måndagen att de utesluter direkta samtal med Nordkorea förutom att diskutera läget för amerikanska medborgare som befinner sig där.

”Vi har varit tydliga med att det nu inte är rätt läge för samtal. De enda konversationer som har skett har varit för att få tillbaka amerikaner som varit gripna. Bortom det kommer det inte att bli några samtal med Nordkorea nu”, sade Vita husets taleskvinna Sarah Sanders enligt Reuters.

Hon avvisar därmed åter uppgifterna från utrikesminister Rex Tillerson i helgen om att USA håller en direkt kommunikation med Nordkorea vad gäller kärnvapenprogrammet, men att Nordkorea inte är intresserade av dialog.

På söndagen twittrade Donald Trump om att Tillerson ”slösar bort sin tid” på att försöka förhandla med Nordkorea, men Sarah Sanders sade på måndagen att Vita huset fortsatt har förtroende för utrikesministern.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.