Home > Volvo – Köp på styrka

Volvo – Köp på styrka

Starka bolagsrapporter har gjort att verkstadssektorn fortsatt sin resa upp efter att ha börjat året men en nedgång. Volvokoncernens rapport för det första kvartalet bekräftar att efterfrågan på lastbilar och anläggningsmaskiner förbättras i snabb takt. Vinstförväntningarna på Volvo kommer att skruvas upp.

Ser vi till det tekniska kan vi konstatera att aktien bekräftat ett trendskifte med högre botten och topp. Dagsmomentum (RSI-14) har vänt ner, men har bildat högre bottnar den senaste månaden. MACD befinner sig ovanför nollinjen.

På lång sikt (från ett till flera år) pekar trenden upp då vi ser till det längre glidande medelvärdet på 200-dagar. Kursen har vid ett flertal tillfällen använt MA-200 som stöd för att sedan fortsätta sin uppgång. Avståndet till MA-200 är 13,3 procent, vilket ger utrymme för fortsatt uppgång.

På kortare sikt (från någon dag till några veckor) vände trenden upp i samband med den kraftiga rekylen i mitten av mars. Kursstaplarna befinner sig nu ovanför samtliga glidande medelvärden som pekar upp. Detta säger oss att sentimentet är positivt och vi ska därför navigera efter fortsatt uppgång. Motstånd på ovansidan sammanfaller med årshögsta vid 122 kr. Avståndet dit är 4,3 procent.

Slutsats: Mycket talar för att aktien ska forcera årshögsta och köp kan tas på dagens nivå.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto