Home > Volvo – kortsiktiga köpsignaler

Volvo – kortsiktiga köpsignaler

Volvo ligger i en långsiktigt nedåtgående trend men har nu fått kortsiktiga köpsignaler som pekar på en uppgång till motstånden vid 85-88 kr. 

Aktiekursen i Volvo B har under de senaste fyra månaderna slagit fram och tillbaka allt eftersom börsen kastas mellan hopp och förtvivlan över det makroekonomiska och politiska läget. Nu är Carl-Henric Svanberg på väg att bli styrelseordförande i Volvo efter fransmannen Louis Schweitzer, men den senaste tidens återhämtning av Volvos aktiekurs har nog mer att göra med en allmänt ökad riskvillighet på börserna världen över.

Den långa trenden för Volvo B, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är dock fortsatt nedåtriktat. Det gäller också för den kortsiktiga trenden, som vi definierar efter lutningen på 20 dagars medeltalskurvan. Däremot har aktiekursen i Volvo B brutit en nedåtgående trendkanal när kursen gick över 74 kr den 30 november vilket gjort att aktien erhållit en mindre köpsignal.

En liknande köpsignal fick aktien den 7 oktober när aktien bröt ur en nedåtgående kilformation vid 71 kr, vilket vi också skrev om i vår analys av Volvo B samma dag. Vi siktade då på en uppgång till minst 85 kr. Aktien gick också upp till 88 kr som högst den 28 oktober.

Den köpsignal aktien nu fått borde på nytt kunna föra upp aktien till motståndsnivåerna kring 85-88 kr. Skulle aktien bryta över 88 kr får vi nya köpsignaler som indikerar en uppgång till motståndet vid 100 kr. Aktien har nu ett stöd från en kortsiktig trendlinje vid ca 76 kr, men under den nivån så är de viktigaste stödnivåerna kring ca 67 kr och ca 64 kr.

En kortsiktig strategi kan nu vara att köpa aktien vid nuvarande kurs ca 76,4 kr, vilket är alldeles vid det kortsiktiga trendstödet. Sikta på 85-88 kr. Köp relativt små positioner då aktien för närvarande är ganska överköpt. Stop loss om aktien stänger under 75 kr.
Vid motståndet 85-88 kr kan man sedan blanka aktien med en tajt stop loss, exempelvis 89 kr.

En mer långsiktig placerare avvaktar att vi antingen går över motståndet vid 88 kr för köp. Stop loss 84 kr. Eller att aktien går under stödet vid 64 kr för en blankning. Stop loss 68 kr.

Att ta position
Handla Volvo B för uppgång med tex. Citi First LONGVOLVO AI CIT*
Handla Volvo B för nedgång med tex. Citi First SHORTVOLVO E CIT*
Volvo B (Dagsdiagram)
Volvo B (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto