Home > Volvo lämpar sig för en avigtrade (ut-och-in)

Volvo lämpar sig för en avigtrade (ut-och-in)

Den 22 november skrev jag: Volvoaktien ser stark ut men divergensen mellan momentumdiagrammen och prisgrafen tillsammans med den hårt spända gummisnodden gör att det känns sent att göra entré vid nuvarande nivå. Entré görs i samband med vändningen upp från den stundande rekylen.

Teknisk analys Volvo B: Efter föregående analys fick vi en rekyl, som dock blev en krona mindre än jag trodde. Därefter har aktien gått betydligt starkare än jämförbara kollegor och 47 procent starkare än OMXS30 det senaste året. Volvo ser fortfarande mycket stark ut men det finns ingen anledning att vara fullinvesterad i samband med rekylerna.

Både de korta och långa trenderna i Volvo är positiva och det är fel att ens tänka på korta (blankade) positioner i aktien. Det är tydligt hur rädda placerarna är att ”missa tåget”, vilket syns när kursen stänger flera dagar i rad ovanför taket i den stigande kanalen.

Vändningen upp kom den 24 november efter att stödet från MA-20 visade sig hålla, mycket talar för att just MA-20 vid 100 kronor kommer att utgöra vändningsnivån även denna gång.

Både den kortare gummisnodden (se den infällda bilden) och det kraftigare gummibandet börjar bli hårt spända och det kan därför vara en klok strategi att skala ut sig något, för att sedan i samband med vändningen uppåt åter skala in sig igen även om det bara blir några kronor bättrar det på resultatet avsevärt. Avståndet mellan tisdagens och onsdagens kursstaplar utgör en naturlig stödnivå och i detta intervall kommer aktien åter att vända upp, om inte OMX vänt ner och då skall vi ändå inte gå in i några köppositioner. Det är alltså lämpligt att börja skala in sig mellan 102 och 104 kronor (i samband med vändning uppåt naturligtvis). Punkteras denna stödnivå hittar vi nästa stöd vid 100 kronor.

MACD noteras i köp både i dags- och veckodiagrammet och den senaste uppgången har eliminerat divergensen, vilket minskar risken för att vi får en vändning nedåt. En rekyl skall ses som en gyttjepöl och en möjlighet att komma in i positionen till ett attraktivare pris.

Sammanfattning: Volvoaktien är en av de starkaste aktierna för tillfället och det är inte mycket som tyder på att detta kommer att förändras i närtiden. Däremot är både gummibandet och gummisnodden hårt spända vilket innebär att en mindre rekyl eller lugnare uppgångstakt är att vänta. Det är något sent att göra entré på nuvarande nivå, bättre att invänta en rekyl ner mot 104-100 kronor och börja skala in sig från denna nivå med en nödutgång placerad kring 94 kronor.

Motstånd: 110,50 / 111,60 / 114,00 / 117,00 / 120,00
Stöd: 109,10 / 108,00 / 106,60 / 104,00 / 102,00 / 100,00

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto