Home > Volvo på väg att bryta uppåt?

Volvo på väg att bryta uppåt?

Efter att vi tidigare i år rekommenderat att man ska blanka Volvo B, så är vi nu mer positiva till den närmaste tidens utveckling i aktien. Volvo B fick en liten köpsignal i början på juli när aktien bröt en fallande trendlinje vid ca 79 kr. Aktien handlas i skrivande stund i 78,55 kr.

Skulle nu också Volvo B etablera sig över motståndet vid ca 84 kr får aktien en något starkare köpsignal. Potentialen på den köpsignalen visar på att aktien har goda möjligheter att då nå upp till motståndsnivån kring ca 95 kr.

I och med att vi bedömmer att börsen håller på med ett sommarrally, se vår analys av OMXS30 den 4 juli, så skulle vi inte bli så överraskade om Volvo också skulle bryta över motståndet vid 84 kr.

Volvo B har ett stödområde kring ca 73-74 kr och under det finns också ett stöd vid ca 69 kr.

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är svagt uppåtriktad. Den korta trenden är däremot oregelbunden förnärvarande.

Stochastic-indikatorn har kommit ner i ett mer neutralt område efter att tidigare visat på att aktien varit överköpt.

Köper man aktien på de hoppfulla tecken som nu finns vill vi rekommendera en stop loss om aktien stänger under stödet vid ca 73 kr. Köp gärna en relativt liten position då aktien ännu inte gått över 84 kr.

Flytta sedan upp stop lossen allt eftersom positionen visar mer och mer vinst.

Analys volvo
Analys Volvo (dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.