Home > Volvo rusar efter besked från kapitalmarknadsdag

Volvo rusar efter besked från kapitalmarknadsdag

Volvo vill utöka sin position i marknaden för att finnas i alla lastbilssegment. För att kunna göra det ska Volvo öka närvaron i det så kallade value-segmentet.

”Genom att öka närvaron på marknaden, kommer vi att öka marknadsandelarna och sälja många fler lastbilar”, sade Peter Karlsten, Lastvagnars försäljnings- och marknadschef i Emea, vid tisdagens kapitalmarknadsdag.

”Alla detaljerna kring vad som ska bidra till lönsamhetsförbättringen ökar trovärdigheten för det långsiktiga caset”, säger en analytiker till Nyhetsbyrån Direkt.

En annan positiv nyhet var att tidsramen 2013-2015 uppgavs för strategin, då förbättringsarbetet ska vara genomfört.

Enligt en sammanställning från SME Direkt, inför Volvos kapitalmarknadsdag,´trodde ingen analytiker att marginalmålet kommer att kunna uppnås innan 2015 och flera analytiker angav 2017 som det år då målet kan nås.

”Jag tror att 2015 är lite i det tidigaste laget för att nå marginalmålet i alla fall. Olof Persson lade ju in en brasklapp om att förbättringarna ska vara genomförda då, men att han inte kan lova att rörelsemarginalförbättringen är klar 2015”, säger en analytiker.

Volvo informerade också om att siktet egentligen är inställt på att förbättra marginalen, brutto, med 5 procentenheter, men att målet på 3 procentenheter netto inkluderar en höjd för olika negativa faktorer som bolaget kan stöta på under perioden.

”Det är helt nytt och ovanligt att man ger information på det sättet”, säger en analytiker.

Ur en kvant/teknisk synvinkel pekar trenderna uppåt och aktien är på väg att effektuera en köpsignal.

”Volvo ligger nu strax under ett motståndsområde vid ca 95 kr. Om aktien stänger över 95 kr får aktien en ny köpsignal och då siktar vi på att aktien ska kunna ta sig upp till moståndsområdet kring ca 100 kr”, skrev Anders Haglund i en analys av Volvo på Tradingportalen 20 september.

Volvo (dagsdiagram)
Volvo (dagsdiagram)

Av: Direkt/Tradingportalen

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.