Home > Volvo ser starkt ut, men väl sent för entré

Volvo ser starkt ut, men väl sent för entré

Den 8 oktober skrev jag: Trots den enorma utförsäljningen av Renaults B-aktier stod aktien emot väl, vilket kan leda till en rekyl uppåt. Enligt kartan var det som jag skrev i föregående analys läge att sälja av redan i fredags vid 100 kronor. Efter stora rörelser bör man agera åskådare tills det blir tydligt vilket lag man vill tillhöra (säljarna eller köparna).

Teknisk analys Volvo B: Efter föregående analys hämtade aktien andan och rörde sig sidledes fram till den 29 oktober då vi fick en reversalformation som blev starten på en ny uppgångsfas. Aktien har sedan dess (15 börsdagar) stigit med över 12 procent.

Volvo-aktien befinner sig både på kort och lång sikt i en positiv trend, vilket innebär att blankningar (gå kort) är förenat med större risk än vanligt och bör undvikas.

Den senaste tidens kraftiga uppgång har skapat en spänd gummisnodd, samtidigt utmanas motståndet vid 101 kronor.

Även om divergensen mellan MACD och prisgrafen, tillsammans med den hårt spända gummisnodden kan leda till en rekyl ner mot i första hand 95 kronor, eller en lugnare uppgångstakt ser aktien stark ut och det är för mig uteslutet att positionera sig för nedgång. Däremot är det svårt att se någon riktigt edge för att position på nuvarande nivå för uppgång. Det går tekniskt att hitta målkurser vid både 112, 120, 130 och 150-155 kronor (ATH).

På kort sikt kan de positiva nyheterna kring aktien och de höjda rekommendationerna (SME: 14 rekar köp endast 3 sälj) driva kursen ytterligare, men redan vid 104 kronor möter nästa motstånd upp.

MACD vände upp i köp i samband med den reversalformation som startade uppgången den 29/10. Nu utmanas den fallande motståndslinjen som förbinder topparna från april och september. Bryts detta motstånd kan vi se fram emot en uppgång som kan ta kursen mot den första målkursen vid 112 kronor. För att få en vettig risk/reward bör man invänta en rekyl och göra entré vid 95 kronor och placera stoppen vid 88,75 kronor.

I veckodiagrammet noteras MACD fortfarande i sälj, men någon dags uppgång till och vi får en köpsignal även i denna upplösning.

Sammanfattning: Volvoaktien ser stark ut men divergensen mellan momentumdiagrammen och prisgrafen tillsammans med den hårt spända gummisnodden gör att det känns sent att göra entré vid nuvarande nivå. Efter en så pass kraftigt uppgång som aktien noterar är det bättre att invänta en rekyl, självklart med risk att missa tåget, men annars blir det svårt att räkna hem en vettig R/R. Entré i samband med vändningen upp från 95-kronorsnivån med nödutgången placerad vid 88,7 kronor. Målkurs 112 kronor.

Motstånd: 101 / 104 / 112 / 115 / 120
Stöd: 99 / 96 / 94,50 / 88,75 / 80,65

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.