Home > Volvos nedgång bromsar in?

Volvos nedgång bromsar in?

Fordonskoncernen Volvo har haft det tufft på börsen hittills i år. Trots att Industrivärlden nettoköpt aktier för 2,9 miljarder i år har aktien fallit kraftigt. Räknat på aktiekursen i skrivande stund på 72,15 kr har Volvo B gått ner med 29 %, vilket är mer än för OMXS30 som gått ner med 21 %. Aktien ser nu något piggare ut. Kan vi kanske få se en snar förbättring av aktieutvecklingen?

Den långa trenden för Volvo B, definierat som lutningen på vår 200 dagars medeltalskurva, är klart nedåtriktad och lär nog förbli så under överskådlig tid.

Däremot så har den korta trenden börjat se mer oregelbunden ut, liksom för många andra konjunkturkänsliga bolag. Börjar börsens aktörer tycka att man kanske dragit ner dessa aktier lite för långt? Volvo B aktien har också positiva divergenser i MacD och Stochastic indikatorerna vilket gör att det börjar se lite ljusare ut. Men framför allt så håller vi nu på att bryta ut ur en nedåtgående kil liknande formation i och med att vi handlat över 71 kr. Vi vet ännu inte om vi får denna köpsignal med ökande volym också, men det ser ut som vi i alla fall ska upp och testa motståndet vid 85 kr. Efter det har vi ett viktigt motstånd vid ca 100 kr.

Skulle vi nu istället lite överraskande vända ner och gå under stödet vid 64 kr får vi istället nya säljsignaler och kan då lätt leta upp nästa stödnivå vid ca 59 kr.

Slutsats: Köp tillbaka eventuellt blankade positioner! Aktien kan nu lätt gå upp till 85-100 kr. Är man negativ till marknaden kan man vid ca 85 kr respektive ca 100 kr blanka på nytt, med stop loss någon kr över respektive motstånds nivå.

Nettoköper man på denna köpsignal vi nu fått så rekommenderar vi att man i så fall köper relativt små positioner. Den långa trenden är ju nedåtriktad. Stop loss 68 kr.

Volvo B (Dagsdiagram)
Volvo B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.