Home > Wall Street återhämtas, olja ökar, guld faller – Marknadsuppdatering

Wall Street återhämtas, olja ökar, guld faller – Marknadsuppdatering

  • Wall Street steg på tisdagen när marknaderna rörde sig högre efter måndagens nedgång, även när investerarnas förtroende förblir bräckligt under ytterligare spridning av Omicron Covid-stammen.

  • Guldet steg högre innan det sjönk när investerare sökte vinster i risktillgångar, medan den amerikanska 10-årsräntan är upp till 1,468%.

  • Bitcoin kommer också att leda bredare återhämtning för stora kryptovalutor, men BTC-priset har brutit under $49 000 efter att ha nått toppnivåer på dagen på $49 365 från 2:10 EST.

Efter att börserna återhämtade sig i Asien och europeiska aktier stängde högre, har amerikanska aktier stigit med bredare uppsidor på marknaderna.

Omicron förblir den dominerande baissefaktorn även när investerarsentimentet ökade på tisdagen för att återuppväcka hoppet om ett jultomte-rally.

Nasdaq Composite har ökat med över 2% under dagen för att leda marknaden, med uppgångar i stora teknikaktier som stärker utsikterna inom de flesta sektorer. Nasdaq 100 är också upp nästan 2%, eftersom stora vinster inkluderar Atlassian med 10%; AMD med 6% och Align Technologies med 5,4%.

JD.com är också upp 7%, medan FAANG-aktierna också är gröna med över 1% i intradagsvinster för Apple och mer än 2% för Microsoft och 3,2% för elbilstillverkaren Teslas aktie.

De andra indexen ser också ett betydande tryck uppåt. S&P 500 är upp 1,7% vid 2:10 EST, medan Dow Jones Industrial Average har stigit 1,6% för att lägga till över 400 poäng.

Wall Street stiger efter att de europeiska marknaderna stängt högre

Aktierna på Wall Street stiger på tisdagen efter liknande rörelser på de asiatiska och europeiska marknaderna. Detta följer efter måndagens försäljning på båda marknaderna, med japanska Nikkei 225 och pan-europeiska Stoxx 600 som stängde 2,08% respektive 1,42%.

Storbritanniens FTSE 100 stängde också högre efter att regeringen indikerade att de inte släppte nya restriktioner fast Omicron-fallen verkar öka.

Guld tappar, olja och Bitcoin ser vinster

På andra håll på marknaden har guldpriserna sjunkit 0,4% till $1 787,70 per ounce, medan oljepriserna har rört sig +4% till 71,31 per fat.

Den amerikanska 10-årsräntan är upp 7 punkter till 1,489%.

I kryptovalutor har Bitcoins pris hoppat 4,4% under de senaste 24 timmarna. Flaggskeppskryptovalutan har en intradagshög på $49 365,75 och är nu positiv under de senaste sju dagarna på 4,2%, även om reträtten under $49 000-nivån kan spåra ur potentiella vinster mot $50 000-motståndsnivån.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto