Home > Wallenstam vänder ner

Wallenstam vänder ner

Fastighetsbolaget Wallenstam (WALL B) var i mitten av förra veckan uppe och printade all-time high vilket gör att aktien fångar vårt fokus.

Wallenstam som äger och förvaltar bostadsfastigheter och kommersiella fastigheter har gynnats av den omtalade bostadsbubblan och ökade vinsten med nästan 100 procent för fjärde kvartalet vid senaste rapportsläpp den 23 februari. Detta har belönats och bolaget har varit en vinnare i sektorn, som ser ut att ha börja repa sig efter den tunga starten på 2011.

Tekniskt sett visar MA 200 på långsiktig upptrend och efter att ha etablerat en ny högre botten för en månad sedan anser vi att denna upptrend inte är bruten. På kortare sikt har aktien handlats upp till nya toppnivåer och såg ut att ha börjat etablerat sig där i väntan på ett utbrott på uppsidan. En etablering ovan och utbrott fick vi inte se.

Aktien har nu varit uppe på dessa nivåer tre gånger och blivit rejält nedhandlad två gånger. Dessa rekyler har dock infunnit sig förhållandevis omgående efter att dessa nivåer har uppnåtts och en rekyl verkar inte vara förestående. Vi håller utkik efter nya försök på utbrott till all-time high då position initieras efter ett bekräftat utbrott då köp av all-time highs historiskt sett har genererat goda resultat. Position kan även tas i förväntan om utbrott dock bör risken för en rekyl på nedsidan respektera och man bör således använda en tajt stop-loss.

Exponering sker genom köp av aktien då inga alternativa instrument finns att tillgå.

Stöd och motståndsnivåer
Stöd: 181,4 / 174,2 /164,5
Motstånd: 185 /186 (all-time high)

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.