Home > Walmart slår intäkterna för andra kvartalet 2020 – DJIA stiger

Walmart slår intäkterna för andra kvartalet 2020 – DJIA stiger

Andra kvartalets intäkter har tagit sig långt in i dess andra hälft, och amerikanska företag har levererat bättre resultat än förväntat. Igår var det Walmarts tur, och de lämnade inte sina investerare besvikna.

Sektorn har gagnats av pandemin då folk har hamstrat mat och andra varor på grund av sjukdomens osäkerhet och vad framtiden kommer innebära. Amerikansk nätförsäljning på Walmart ökade dramatiskt och ansvarade för en stor del av de starka intäkterna för kvartalet.

Walmarts aktiepris på rekordhöga nivåer

Walmarts aktiepris har ökat på ett imponerande sätt. Just nu sitter den på rekordhöga noteringar och stängde efter gårdagen på 134,71 dollar och närmar sig 140 dollar-nivån.

Det viktiga att komma ihåg att detta är ett företag som betalar ut aktieutdelning. De har en 47-årig historia av tillväxt när det kommer till aktieutdelningar, en utbetalningsgrad på 40,2% och 2% femårig tillväxt. Med andra ord vet de hur de belönar sina investerare och fortsätter att leverera starka resultat.

Det förra kvartalet markerades av att den amerikanska ekonomin var nedstängd. Många delstater rapporterade minskad ekonomisk aktivitet och att folk jobbade hemifrån – om man hade kvar sitt jobb. Den amerikanska kongressen vidtog åtgärder och skickade pengar till folk i form av det som ofta kallas ”helikopterpengar”. Walmart var en av de som gagnades av detta då folk hade mer pengar att spendera (många fick mer än vad de tjänade på sina jobb innan pandemin).

Om vi återgår till gårdagens rapport har Walmart utannonserat 97% tillväxt för sin e-handel och 27% ökning i genomsnittlig försäljning per kund. De har renoverat 45 butiker och erbjuder leverans samma dag på över 2 000 platser, och öppnade inga nya butiker.

Deras bruttovinst ökade med 42 punkter och intäkter från verksamheten steg med 8,5%. Tack vare stödpaketen från myndigheterna ökade även försäljning av varor som inte kostar så mycket att tillverka samt allmängodsvaror.

Även deras internationella verksamhet presterade bra. I Storbritannien, Kina, Mexiko, Centralamerika och Kanada ökade genomsnittlig försäljning per kund signifikant – från 20,5% i kina till 73,8% i Storbritannien. E-handeln exploderade även internationell. I Kina översteg exempelvis tillväxten med 200%. Nettoförsäljningen ökade även i alla länder utom ett – Storbritannien.

Allt sammantaget var det starka resultat som belönade investerarnas förväntningar. Detta är som sagt ett företag som betalar ut aktieutdelning, och det nuvarande aktiepriset visar på starka resultat som grundar sig i solida affärsprinciper.

Om pandemin hjälpte är det egentligen sekundärt.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto