Home > Walmarts aktiepris: En förhandstitt på resultatrapporten för Q4 2021

Walmarts aktiepris: En förhandstitt på resultatrapporten för Q4 2021

Walmart behöver ingen introduktion – det är ett av världens största företag inom detaljhandeln. De anställer över 2 miljoner människor, och fortsätter att regelbundet prestera starkt på marknaden.

COVID-19-pandemin har inte drabbat Walmart då de även bedriver e-handel för hemleverans av sina produkter. Till följd av det ser inte den globala dippen på aktiemarknaden i mars 2020 lika illa ut på Walmarts egna diagram.

Med ett bördsvärde på över 400 miljarder dollar ligger Walmarts aktiepris platt för året, och har stigit med över 119% de senaste fem åren. Marknadsdeltagare kommer troligtvis vänta på de kommande finansiella resultaten som fullbordar det finansiella året 2021.

När rapporterar Walmart sina resultat för Q4?

Walmart kommer rapportera sina resultat från det fjärde kvartalet 2021 nästa torsdag, den 18:e februari 2021.

Marknadens förväntningar på Walmarts resultaträkning

Det är värt att nämna att resultaten hänvisar till det finansiella året 2021, som avslutades i januari i år. Marknaden förväntar sig starka resultat från Walmarts fjärde kvartal 2021 – en EPS på $5.59, 13.46% i årlig tillväxt och stigande intäkter med 6,19% årligen, vilket är en ökning med över 550 miljarder dollar.

Walmarts aktie: en teknisk analys

Den tekniska bilden för Walmart är övertygande positiv. Marknaden steg efter de låga nivåerna under 2020 och stannade runt 152 dollar. Efter det inleddes en konsolidering då priset försöker ta sig över det horisontella området.

Tekniska traders kallar ett sådant mönster en stigande triangel. I princip bygger marknaden energi för att ta sig över den horisontella resistensen, som i detta fall ligger på 152 dollar. Detta är ett viktigt koncept framöver då marknaden måste ta sig förbi resistensen och varje dag stänga över 152 dollar. När detta sker innebär det att konsolideringen har avslutats.

En stigande triangels uppmätta rörelse är lika med det längsta av dess segment när det projiceras från den horisontella resistensen. Om Walmart slår förväntningarna i sin resultaträkning för Q4 2021 kan det räcka för att få marknaden att ta sig över 152 dollar.

Hur ser prognosen ut för Walmarts aktiepris?

Walmart sattes nyligen som ”Sälj” av R5 Capital med argumentet att det finns långsiktiga, fundamentala utmaningar. Enligt nyheterna från Wall Street Journal igår har även TikToks försäljning till Walmart och Oracle satts ur spel.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto