Home > Whale Index och priset på Bitcoin

Whale Index och priset på Bitcoin

Bitcoin har följt guld under 2020, och har även konsoliderat mer än vanligt. För vissa investerare är detta ett tecken på en marknad som håller på att mogna. För andra är detta ett tecken på ”utmattning”, en nedåtgående trend innan en stor dipp.

Oavsett vilket kan en närmare titt på Whale Index förklara mycket av det som hände år 2017 när Bitcoin steg till nästan 20 000 dollar, och även vad som har hänt under 2020 hittills.

Vad är Whale Index och vad visar det?

Detta är ett index som räknar antalet unika Bitcoin-adresser som äger mer än 1 000 Bitcoins. Om vi använder snittpriset för Bitcoin i juli 2020 kan man se att varje adress äger Bitcoin värda cirka 11 miljoner dollar. Detta mätvärde, eller index, visar investerarnas intresse av Bitcoin och att det är större bland de med högre nettoförmögenhet.

På diagrammet ovan visar de två linjerna Bitcoins pris i USD (den svarta linjen) och antalet adresser med över 1 000 Bitcoins. Utan tvivel leder den andra linjen. Från vänster till höger, varje gång den gröna linjen rör sig över den svarta, stiger priset på Bitcoin.

Med tanke på detta diagram är det viktigt för investerare att hålla koll på antalet så kallade valar för att se hur intresset ser ut för det digitala myntet. Med tanke på att antalet adresser med över 1 000 Bitcoins är över prislinjen lär priset stiga, då det har gjort det tidigare.

Men det finns en hake – skalan. Ett diagram som detta kan enkelt manipuleras genom att konvertera skalan på ett sätt för att skapa den slutsats man vill nå. Därför bör det tas med en nypa salt.

Det ser ut att finnas ett tydligt förnyat intresse av digitala mynt. USD sjunker och många söker nu efter alternativa investeringar som guld eller Bitcoin.

Då allt fler transaktioner sker utanför kedjan blir Whale Index allt mindre effektivt som mätvärde. En investerare måste förstå alla detaljer på marknaden innan de tar sig in på marknaden, och den digitala marknaden är en av de mest ogenomskinliga marknaderna i världen av en orsak: den är inte reglerad.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.