Home > WhatsApp lanserar pilotprogram för kryptovaluta i USA

WhatsApp lanserar pilotprogram för kryptovaluta i USA

Kryptovalutautrymmet expanderar och ett ökande antal företagsenheter börjar tillhandahålla kryptorelaterade tjänster.

WhatsApp, meddelandeplattformen som ägs av sociala mediejätten Meta, har lanserat betalningstjänster för kryptovaluta i USA. Tjänsten är i ett tidigt skede och är för närvarande endast tillgänglig för ett begränsat antal personer.

Funktionen tillåter användare att skicka och ta emot pengar från en chatt med kryptovaluta. För tillfället drivs funktionen av Novi, den digitala plånboken som lanserades av Meta för några veckor sedan.

Enligt Novis tillträdande chef, Stephane Kasriel, och WhatsApps Will Cathcart, kommer betalningar att göras med Pax Dollars (USDP), ett stabilt mynt kopplat till den amerikanska dollarn utgiven av Paxos. Novis officiella hemsida sa;

"Novi är ett nytt sätt att skicka och ta emot pengar – omedelbart, säkert och utan avgifter. Med Novi på WhatsApp kan du överföra pengar utan att någonsin lämna din WhatsApp-chatt. Tillgängligt i USA."

Att skicka en betalning via WhatsApp är detsamma som att skicka alla andra bilagor i appen. Användare kan komma åt funktionen via gem-ikonen på Android eller +-ikonen på iOS. Efteråt kan de välja "Betalning" från menyn som visas.

Enligt Novi tillkommer inga avgifter för att skicka eller ta emot pengar. Dessutom finns det inga gränser för hur ofta betalningar kan skickas, och det tillkommer inga avgifter när en användare bestämmer sig för att behålla ett saldo på sitt Novi-konto eller ta ut pengarna till sina bankkonton. Betalningar behandlas omedelbart.

Sociala mediejätten Meta har tittat på kryptovalutautrymmet ett tag nu. Facebook bytte namn till Meta för att utforska metaversutrymmet. Företaget ändrade också sina annonspolicyer för att tillåta kryptobörser, plånboksleverantörer och andra kryptorelaterade tjänsteleverantörer att marknadsföra sina produkter och tjänster på Facebook och Instagram.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto