Home > WTI-oljan ner för tredje veckan i följd

WTI-oljan ner för tredje veckan i följd

WTI-oljan är på väg ner för tredje veckan i följd i bakgrund av att utbudet är tillräckligt och efterfrågan är dämpad. Tekniskt sett har priset på WTI under veckan funnit stöd vid augustibotten vid 102,20 dollar per fat.

WTI-oljan (West Texas Intermediate), även känd som Texas Light Sweet, är en typ av råolja som används som riktmärke i prissättning av olja. Det är en lätt (låg densitet) och söt (lågsvavlig) råolja. Det är den underliggande råvaran för de terminskontrakt som handlas på New York Mercantile Exchange.

Vad gäller Syrien har de fem permanenta medlemmarna i FN:s säkerhetsråd kommit överens om de viktigaste delarna i ett resolutionsutkast, som skulle tvinga Syrien att ge upp sina kemiska vapen. Uppgifterna kommer från en anonym FN-diplomat till Bloomberg News.

Det premium som Syrienkonflikten ingav har i grund och botten försvunnit ur marknaden efter att situationen i Syrien går mot någon form av lösning. Vidare ser vi att mer produktion kommer tillbaka med ökat utbud i Libyen och Nigeria, vilket pressat priserna.

Onsdagens statistik från det amerikanska energidepartementet visade att de amerikanska råoljelagren steg 2,6 miljoner fat förra veckan, att jämföra med förväntningar om en nedgång på 1,0 miljoner och oljepriserna sjönk tillbaka markant på onsdagen också på grund av att Irans nye president Hassan Rohani inlett en vad Commerzbank kallar ”charmoffensiv”.

Under veckan har priset på WTI-olja stabiliserats kring augustibotten vid 102,20 dollar per fat. Detta betraktas som en teknisk stödnivå och det ska bli intressant om nivån håller eller om säljarna ska fortsätta dominera handeln.

En etablering nedanför augustibotten skulle indikera en vidare nedgång mot 98 dollar per fat.

WTI-olja
WTI-olja
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto