Home > WTI-oljeprisprognos efter att ha studsat från decembers lägsta nivå

WTI-oljeprisprognos efter att ha studsat från decembers lägsta nivå

WTI-råolja nådde $80 förra veckan efter en solid start på det nya handelsåret. Ett omvänt huvud- och axelmönster pekar på mer uppåt och en ny topp över $85.

Oljepriset hade en av de mest intressanta reaktionerna under covid-19-pandemin. Först kraschade den i början av pandemin, när världens ekonomier gick in i fullt låsläge.

Dessutom slog den sig ner i negativt territorium för första gången någonsin, eftersom clearinghouses tillät terminskontrakt att avvecklas under noll. Olja sågs till -$40 hos vissa mäklare eller någonstans runt den nivån hos vissa andra.

För det andra studsade den ännu mer aggressivt än den kraschade. Rallyt var så aggressivt att WTI-råoljepriset fortsatte att göra nya högre toppar och högre dalar tills den nådde massivt motstånd vid $85-området.

Och så rättade den sig.

Nyheten att en ny COVID-19-variant sprider sig snabbare än den tidigare utlöste en kraftig korrigering av oljepriset. Faktum är att inte bara oljepriset sjönk, utan även andra riskfyllda tillgångar, som den amerikanska aktiemarknaden.

Men nyheten förringades snabbt av att sjukhusvistelserna inte ökade som i de tidigare pandemivågorna. Med andra ord överreagerade marknaderna, och så studsade marknaderna tillbaka.

Medan aktiemarknaderna nådde nya rekordnivåer i december, gjorde inte oljan det. Den tekniska bilden ser dock hausse ut på grund av ett omvänt huvud- och axelmönster.

Omvänt huvud- och axelmönster pekar på nya toppar

WTI-råoljepriset fick stöd vid området $62,50. Efter att ha sjunkit mer än $20, studsade den i december när investerare staplade tillbaka till riskfyllda tillgångar.

Även om det omvända huvud- och axelmönstret ser annorlunda ut från det exempel man kan hitta i läroboksmaterial, ser det lämpligt ut på marknader med hög volatilitet – och WTI-råoljan är en sådan marknad.

Det verkar som att det bara är en tidsfråga tills oljepriset når en ny höjd över $85. Eftersom oljepriset är den främsta drivkraften för inflationen kommer centralbankerna att ha svårt att svara på oljehandel över $85 år 2022.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto