Home > ”Xano Industri är välskött och lönsamheten pekar uppåt” Börsveckan

”Xano Industri är välskött och lönsamheten pekar uppåt” Börsveckan

Industriunderleverantören lyfts fram som köpvärd i veckans utgåva av Börsveckan. Tidningen ser årets kursuppgång som motiverad
och räds inte dagens värdering.

”Bolaget är välskött och lönsamheten pekar uppåt”, skriver tidningen som beräknar att Xano nu värderas till nio gånger förväntad rörelsevinst för 2013.

”Det känns inte särskilt högt givet den starka tillväxten och de stigande marginalerna inom koncernen. Avknoppningen av Precision Components kan också tas emot positivt av marknaden”, skriver Börsveckan.

För verkstadskonglomeratet AQ upprepar Börsveckan sin köprekommendation. Kursen har rusat, men värderingen ses ändå som försiktig.

Samma bild gäller söktjänstbolaget Eniro som hör till de stora kursvinnarna i år men som alltjämt aktien kan ses som billig. Den avgörande faktorn för den fortsatta kursutvecklingen handlar dock om Eniro kan få fart på tillväxten, konstaterar Börsveckan.

Börsveckan har även tittat på bilprovaren Opus Group och ser bolaget som ett långsiktigt innehav i en portfölj. För närvarande är dock prislappen något hög. Det fordras stora framgångar för att ett köp ska vara motiverat.

Bemanningsbolaget Wise Group på First North är ett köpläge för den tålmodige. Risknivån är dock relativt hög, skriver Börsveckan.

Tidningen har även satt luppen över börsaktuella Sanitec, inriktat på badrumsinredning. Slutsatsen är att aktien lockar, även om Börsveckan är generellt skeptiska till introduktioner och då särskilt när riskkapitalister säljer.

Börsveckan finner dock att värderingen, enligt det intervall som angivits, inte avskräcker.

”Målet på 12 procents marginal ser rimligt ut, särskilt då avskrivningarna minskar, och på en volym på 6,5-7 miljarder tjänar Sanitec runt 6 kronor/aktie (givet låg skatt)”, skriver Börsveckan och tillägger att ett p/e-tal kring 11 på en normalvinst under 2015-16 är i linje med Nobia och en okej nivå att betala.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto