Home > Yellens största stöd i Vita Huset är hos Trump.

Yellens största stöd i Vita Huset är hos Trump.

Fed-chefen Janet Yellens enda förespråkare i Vita huset kan vara den som betyder mest: Donald Trump själv.

Det skriver Bloomberg News med hänvisning till källor.

Janet Yellen gjorde ett bra intryck vid intervju i förra veckan. Hon var tydlig med att hon fortsatt vill ha jobbet, satte inga krav för en andra period och gav förslag om vicechef som Trumps team mottog väl.

Intervjun med Yellen sågs som seriös och inte bara av artighet. Presidenten ser henne genuint som en kandidat, trots en negativ inställning hos flera av hans närmaste medarbetare.

Donald Trump har sagt att han ska ge besked om Fed-chef innan han åker till Asien den 3 november, men talade på måndagen om att ett besked är ”mycket, mycket nära”.

I ett lunchmöte med republikanska senatorer på tisdagen bad Trump om handuppräckning för kandidaterna John Taylor, Jerome Powell eller Janet Yellen. Han annonserade inte en vinnare och de flesta av senatorerna räckte inte upp handen, men av de som gjorde det ”tror jag att Taylor vann” sade senator Tim Scott.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.