Home > Ytterligare ett intressant drag från Berkshire Hathaway

Ytterligare ett intressant drag från Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway och Warren Buffett har under 2020 blivit kritiserade för att inte vara tillräckligt aktiva och köpa aktier under marknadsdippen. Många investerare köpte och hittade bra priser under dippen.

Den stora frågan som alla undrar är nu varför Buffett inte gjorde något när hans företag, Berkshire Hathaway, sitter på mängder av kontanter. Vad är det Buffett vet som inte vi vet? Och ifall Buffett valde att sitta på avbytarbänken, hade det då varit smart för oss att göra likadant?

Det visade sig att Buffett agerade, men ett företag som är så stort som Berkshire behöver tid för att genomföra ett förvärv. Det är precis det, tid, som Buffett inte hade i mars.

Berkshire går in i molntjänstebranschen

Eftersom aktiemarknadens volatilitet var så hög och att dippen och efterföljande vändning i mars och april skedde så fort hade Buffett ingen chans att använda sig av sitt kapital. Men det innebär inte att Buffett inte agerade.

Det utannonserades nyligen att de har förvärvat en halv miljard aktier i ett guldföretag – Barrick Gold. Efter det avslöjades det att de äger fem procent i de största handelshusen i Japan och har som avsikt att öka sitt deltagande till 10% i vardera hus.

Sist men inte minst utannonserades det för ett par dagar sedan att de förvärvar en fjärdedels miljard dollar i Snowflake, ett molntjänstföretag. Detta är en bransch som växer snabbt, och Berkshire vill nu vara en del av det.

Det intressanta är hur de köpte sina aktier, nämligen via en privat placering via IPO-priset. En annan intressant detalj är att Snowflake faktiskt förlorar pengar just nu med en nettoförlust på 171 miljoner dollar.

Detta är inte första gången som Buffett satsar på ett företag som har svårt att bli lönsamt. Om något är det ett tecken på tillit i företagets ledning, och visar på att det finns stor potential i branschen.

Detta är det tredje draget Berkshire gör under 2020 – guld, internationella tillgångar och molntjänster. Inga av dessa investeringar var tillräckligt stora jämfört med vad företaget brukar göra.

Är detta Berkshires sätt att diversifiera sin portfölj? Eller kommer det fler investeringar i år?

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto