Home > ZEW: Tyska analytiker mindre pessimistiska

ZEW: Tyska analytiker mindre pessimistiska

Index över förväntningarna om framtida tillväxt i Tyskland steg till -18,2 i september, jämfört med -25,5 föregående månad.

Förväntningarna pekade på ett sentimentsindex på – 20,0 enligt Bloomberg News prognosenkät.

Index för den nuvarande situationen i Tyskland sjönk däremot samtidigt till 12,6 från 18,2 föregående månad. Analytiker hade väntat ett index på 18,0.

ZEW uppgav i en kommentar att investerarna nu räknar med att den tyska ekonomin kommer att tappa momentum, men försvagningen väntas bli ”ganska måttlig”.

ZEW-chefen Wolfgang Franz sade att ECB:s annonsering av de nya obligationsköpsplanerna kan ha hjälpt förtroendet om utsikterna, men han bedömer att ECB:s beslut är ”problematiskt”.

Index för euroländerna steg till -3,8 från -21,2 föregående månad, samtidigt som nulägesomdömet sjönk till – 76,3 från -75,1.

Index för USA steg till 9,5 från 4,4. Nulägesomdömet för USA sjönk till -23,5 från -21,4 månaden före.

Index för de ekonomiska förväntningarna om Japan steg till -1,3 från -4,6. Nulägesomdömet sjönk till -41,1 från – 32,7.

Balanstalet för inflationsförväntningarna steg i euroområdet, där index uppmättes till +11,5, jämfört med -6,2 föregående månad, i Tyskland steg index till 19,6 från 5,8, i USA steg index till 23,7 från 9,9 och i Japan steg index till 6,6 från 5,5.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.